perjantai 1. tammikuuta 2010

Suklaansulattelua

Joulunpyhinä tuli lähinnä syötyä ja juhlittua, joten tuli pidettyä lomaa käsitöistäkin. Tai ei sentään, ei kai tässä valehtelemaan pidä lähteä. Ompeluloma oli, mutta puikoilla kyllä syntyi jotain.

Esikoinen tarvitsi kaupunkiasusteet eli muualla kuin pulkkamäessä käytettävät jutut. 7veljeksen punaisesta Polkasta tuli kaulaliina, lapaset ja norjalainen pipa. Piposta tuli toisella yrittämällä sopiva, eka versiohan oli Nallen 4seasonista ja tuli liian pieni. Olen tehnyt elämäni aikana kymmeniä lapasia, mutta nyt tein ekaa kertaa niin, että luin lapasten perusohjetta. Viimeinkin osaan tehdä ne oikein, siis niin, ettei tartte kovin paljoa arpoa peukalokiilan ja peukalosilmukoiden kanssa. Kaulaliina rullaa pingottamisesta huolimatta kurjasti, joten taidan ommella siihen nurjalle puolelle bambua tms. Samalla varmaankin pipoonkin vuorin, jotta tulee lämpimämpi. Pitäisi vaan ensin hankkia sitä bambua...

Eräällä nettiipalstalla olen törmännyt useaan kertaan baktus-huiviin ja se rupesi askarruttamaan. Kaulahuivia oikeastaan tarvitsinkin ja niinpä kokeilemaan. Langoiksi pipon jämälangat eli Biancaa ja kaveriksi Puroa, samanvahvuisia ja liukuvärjättyjä kun ovat molemmat. Hyvä tuli. Viikossa on tullut jo runsaasti käyttöä, minkä vuoksi huivi on kuvassakin kiero. Ehkä vähän lyhyemmälläkin olisin selvinnyt, mutta menee näinkin. Seuraava on jo suunnitteilla.

Lopuksi tylsät vaiheeseen jääneet ompelut. Kuopukselle bodysta paita ja esikoiselle kaksi "mekkopaitaa" eli liivimekon alla pidettävää yksiväristä trikoopaitaa. Kuopuksellekin oli leikattuna samanlainen sen samat 3 kuukautta, mutta siihen tuli liian tiukka kaula-aukko ja jäi keskeneräisenä odottamaan jatkojalostusta. Onneksi oli jämäkangasta, mutta pyh silti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti