lauantai 5. joulukuuta 2009

Voihan Norja!


Oon tainnut hurahtaa norjalaisiin vauvamyssyihin oikein urakalla. Viikon sisällä niitä on tullut kolme: kaksi 1-vuotiaan kokoa ja yksi aikuisten. Kaikki Novitan Purosta, johon on nyt hyvä tatsi ja käsitys myös siitä, paljonko on syytä olla silmukoita. Vihdoin sain aloituksenkin tarpeeksi napakaksi. Loin silmukat 2 puikon sijasta yhdelle puikolle. Aina oikein-osuus tuli nro 3 puikoilla, sileä osuus nelosilla. 1-vuotiaan koossa silmukoita oli 97 ja aikuiselle 110. Tosin laskin tuon aikuisten silmukat vähän väärin, kun jossain välissä tuli heittoa, mutta en antanut haitata. Aikuiselle olis saanut olla vähän enempikin silmukoita, sillä siihen on tarkoitus laittaa vielä bambuvuori. 1-vuotiaan pipot olivat jokseenkin identtiset, toinen lähti maailmalle. Aikuisten versio on menossa joululahjaksi.
Keskeneräisten laatikossa on jo muutaman viikon odottanut kuopuksen parit velourhousut ompelemista. Aiemmista töistä jäi kangasta yli ja piirtelin Lindexin housuista kaavaa. Tai yritin, noista tuli vähän turhan kapeat. Toisaalta, kai 80-luvun boyfriend- ja hiihtarimallit on taas tulossa muotiin, hehheh.
Ja sit vielä maailman huonoin kuva. Tuommonen hihaton liepake taas itselle. Eurokankaan palalaarista ongin trikoon. Kaava on Ottobre 2/2008. Olin myös hieman ylpeä siitä, että sain tehdä koossa 40. Jonkinmoinen määrä kiloja on syksyn myötä tippunut ja se on ainakin Ottobren koossa tehnyt muutaman numeron eron. Jee! Kolttu näyttää päällä paljon paremmalta kuin kuvassa, tosin helma taitaa valitettavasti olla oikeastikin vino. Alle tein luonnonvalkoisen, pitkähihaisen trikoopaidan samalla kaavalla kuin aiemmin postatun violetin paidan.
Tekeillä on jämähahtuvista virkattuja, huovutettavia patalappuja pino. Niiden jälkeen pitäisi neulaista vielä miehelle lapaset Huopasesta, ommella huovutettavaan kassiin saumat ja neuloa hihna ja sitten alkais olla melkoinen kasa huovutettavaa. Ehkä sitten saan aikaiseksi tunkea ne pesukoneeseen...

1 kommentti:

  1. Kivoja kaikki. Trikoo on tosi nättiä, tuommoinen pala olis varmaan mullekin lähtenyt mukaan. Kapeat housut näyttää varsin hyviltä, leveämpiin onkin jo silmä liikaa tottunut. Noita norjalaisia en ole ikinä saanut tehtyä, kun tuntuu muka niin vaikealta. Nyt taas tuli pieni inspiraatiosykäys kun näin tuon sinun version; ehkä pitäis koittaa...

    VastaaPoista