tiistai 24. marraskuuta 2009

Mopo ja kuinka se karkaa...

... monessakin mielessä. Kattokaa ny näitä:
Loppukesästä saamani ompelukone on toiminut ikäänsä ja hintaansa nähden hyvin, mutta yleisesti ottaen ei tarpeeksi hyvin. Hyppytikki lakkasi ehkä pariksi viikoksi huollon jälkeen, sen jälkeen taas pomppii ja rispaannutta ylälankaa jne. Paitsi sinänsä turhauttavaa niin ärsyttää todella epäsiisti työnjälki. Lauantaina aamupäivällä sitten kilahti. Kysyin mieheltä viattomasti ja ohimennen: "Saanks mä lähtee ostamaan ompelukoneen ja ehkä saumurinkin nyt heti?". Vastaus kuului: "No okei, jos tuot mulle viinipullon". Viuh ja tuossa ne on. Mopo eli kone on Husqvarna Viking Emerald 118, oikein hyvänoloinen peruskone (vai peräti keskiluokan kone?). Se on upouusi. Liikkeessä sattui olemaan tuo käytetty Jukin saumuri (baby lock pro line BL-4-838DF) ja se vaikutti ihan hyvältä. Sain nuo mielestäni varsin kohtuullisella kimppahinnalla. Sitten vaan ompelupaikka valmiiksi - sille tuli kätevästi tila, kun työhuonetta kansoittaneet tuplarattaat lähtivät uuteen kotiin.

Pari päivää on sitten testailtu konheita niin, että niskat on ihan jumissa, päätä särkee ja kädet puutuu. Aikaansaannokset seuraavana tylsänä ryppäänä. Aluksi kestotalouspaperia parista kutistuneesta bambuimusta ja esikoisen pesuissa venähtäneestä bambupaidasta. Noissa oli hyvä testailla differentiaalisyöttöä. Tuntui toimivan.

Sitten tilkkutuhoprojektin antia eli niitä nukenvaatteita. Paitoja, leggingsejä, velourhousuja, huppari, mekkoja. Ompelua odottaa vielä joku hame, huppari ja läjä pipoja. Painamista odottaa muutama paita ja mekko. Ja edelleen on tilkkuja ja ideoita. Nukenvaatteisiin jää kyllä koukkuun. Ainoa ärsytys märsytys on se, että hupparissahan pitäisi olla ehdottomasti vetoketju, mutta ei mistään saa 15cm pituisia avovetskareita. Mur. Isoja murheita.

Jossain välissä surautin myös esikoisen huoneeseen sisustustaulut. Ostin Eurokankaasta lasten hauskakuvioista verhokangasta ja erivärisiä lakanakankaita ja applikoin kuviot lakanakankaalle. Pingotin ja niittasin öljyvärimaalauspohjiin. Halapaa, heleppoa ja nopiaa. Vai sanoisko pohojalaanen noin?

5 kommenttia:

 1. Eikös sellaisen avovetoketjun saisi lyhennettyä pidemmästä, kun nappaisee sieltä yläpäästä ylimääräiset pois ja keksii jonkun stopparisysteemin siihen? Ahkerana oot ollut, täytyy myöntää. Onnea uusien mopojen omistajalle! :D

  VastaaPoista
 2. Juuh, sitä leikkaa monta vaatetta kun vielä tästä tilkusta ja tästä ja... Minullakin sama projekti kesken. :)

  VastaaPoista
 3. Onnea uusista koneista! Mä just kiroan, kun mun Husqvarna Viking Emerald tekee hyppytikkiä, langan rispaamista ja katkomista. Huollosta on sentään puoli vuotta, mutta ärsyttää, kun en sillä oo paljon muuta ommellu sen jälkeen kuin vaippakumppareita ja paidan päänteitä ja niitäkin aika vähän.

  VastaaPoista
 4. Hienoja nuken vaatteita, mä tyydyn laittamaan nuken vaatteosiin neppareita ja tarraa :)

  VastaaPoista
 5. Vieläkö ompelet? Onko saumuri toiminut hyvin? Ostin juuri vastaavan saumurin käytettynä ja mietin tuliko tehtyä hyvä ostos.

  VastaaPoista