tiistai 15. joulukuuta 2009

"Kauas pilvet karkaavat...

...mopo turhaan niitä tavoittaa. Kauas pilvet karkaavat, sinne meni järkikin."

Jokseenkin näin rallattelin tuossa yhtenä yönä, kun tajusin tilanteen vakavuuden. Painoin käsin trikoolle pilviä innosta piukeana. Haloo, nukenvaatteita varten! Siis nuken! Ja käyttäjinä 1- ja 2-vuotiaat tytöt. Haiskahtaa vähän sille, että ne vaatteet tulee sittenkin äidin leluiksi.

No mut hienoja on, kattokaa vaikka. On sinistä ja punaista pilveä, velour- ja joustofroteehupparia, Kimperi-plagiaattipipoa oikein applikoituna ja vaippaa aidosta vintagejoustofroteesta väsättynä. Ei vaan silloin meidän lapsuudessa, jolloin nuket puettiin omasta äitiyspakkauksesta jääneisiin kietaisupaitoihin, joista kaikista puuttui joku naru.

Pitää vielä blogata jotain todella Uutta ja Yllättävää. Tadaa: pari norjalaista. Talvi-kuosisesta Nalle 4season:sta piti tehdä kauppailuasusteet esikoiselle, mutta piposta tulikin pikkusiskon kokoa. Esikoinen saa kyllä oman piponsa myöhemmin 7veikan punaisesta Polkasta, mutta välissä "piti" väsäistä kummitytölle punaraitaisesta 7veikasta samanlainen. Silmukoita molemmissa 110, puikkoina nro 3 ja 3½ ja lisäyskertoja 10 ja/tai 11 (eihän noita voi muistaa). Kavennukset tutusti joka 2./3./2./3.kerros. Sen verran on langoilla paksuuseroa, että se 7veikkapipo olis ollut aika sopiva esikoiselle. Ja kuten kohtalon ivaan kuuluu, kummityttö on enempi kuopuksen kuin esikoisen kokoluokkaa. Onneksi lapsilla on vahva taipumus kasvaa.

Kummitytsi oli viime viikolla hoidossa niin pystyin ovelana vertaamaan lankakaapin sisältöä neidin haalarin väriin. Hihii... Eikä tytötkään huomanneet mitään, kun olivat niin keskittyneitä kaupassakäynti- ja retkeilyleikkiinsä. Mielenkiintoisena detaljina mainittakoon, että kummitytön äiti sai meiltä lahjaksi muutama vuosi sitten virkatun kolmiohuivin just tuosta samasta langasta. Siis ihan samasta kerästä.

Joskus viime viikolla (tai edellisellä?) lyhensin neljä bodya paidoiksi, mutta jäi ottamatta kuva. Nyt ne ovat iloisesti pidossa ja pesussa ja kuivauksessa etc. joten kuvaa en niistä tänne saa. Ehkä kovalla aivojumpalla voitte kuvitella, miten sellaiset toteutetaan. :P

3 kommenttia:

 1. Haluiskohan joku ystävällinen sielu tulla joululahjaksi opettamaan mulle ihan kädestä pitäen tän blogityökalun (ja Picasan) käyttö? Vähän pääsin edellisen tietokoneen aikana jyvälle, mutta nyt on taas uusi selain ja kaikki menee ihan ketuiksi.

  VastaaPoista
 2. Ihan ensimmäiseksi kannattaa vaihtaa bloggerin uusi tekstieditori käyttöön, se helpottaa jonkin verran esim. kuvien sijoittelua... Löytyy blogin asetuksista, Perus-välilehden ihan alareunasta, Valitse tekstieditori-kohdasta vaihdat Päivitetyn editorin.

  Ahkerana oot ollut ja hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 3. thihihi, minä myös välillä mietin noitten lelujen ja muiden "lasten" juttujen kanssa että onkohan ne sittenkin enemmän ihan vain äidin omia mielitekoja eikä ollenkaan poikien :D Lapset on oivallinen tekosyy että saa leikkiä leluilla joka päivä ja piirrellä vahaliiduilla :)

  VastaaPoista