torstai 19. marraskuuta 2009

En socka, sockan, sockor, sockorna

Ensimmäinen deklanaatio. Tulee ihan regression till lukio. Gymnasiet.

No, tein unisukat. Kokeilin vaihteeksi kärjestä alkaen, tekniikkana magic cast on. En kylläkään tehnyt pyöröpuikoilla kuin alun, heti kärjen jälkeen vaihdoin tavallisiin sukkapuikkoihin. Lankana oli törsäysihanuus, Titityystä ostettu Fleece Artistin Trail Socks. Aloitin muutama viikko sitten reteesti. Ajattelin, että ehdin hyvään vaiheeseen samalla, kun katson Musta jää-elokuvaa. No, leffan aikana sain nippa nappa kerittyä langan vyyhdiltä kahdeksi samankokoiseksi pallukaksi. Lanka meni siis melkoiseen sotkuun... Monta viikkoa meni vielä neulomiseenkin, kun tein näitä lähinnä telkkarinkatsomis- ja pätkätöinä kaiken muun ohessa. Yllättävän pitkät varret tuli, polveen asti. Jännä muuten, miten toinen sukka on punasävyinen, toinen vihreäsävyinen.

Vielä esimakua tulevasta. Kaappiin on kertynyt säkillinen tilkkuja. Trikoota, joustofroteeta, velouria, puuvillaa, fleeceä... Ihanteellista nukenvaateainetta. Parina iltana olen piirrellyt Käsityölehdistä kaavoja (sekä Babybornin omia että 44-50cm vauvanvaatteita) ja leikannut tilkkuja. Nyt olisi laatikollinen (no aika pieni...) leikattuja vaatteita odottamassa ompelua. Eilen tein kuitenkin ex tempore sateenkaarijoustofroteesta tuollaisen kellohelmamekon. Tuo on jopa ilman kaavoja tehty, mikä olikin yllättävän piristävää. Kun vielä materiaalikin oli periaatteessa jätettä niin ei ollut paineita. Helma on täyskello eli pyöreä kangaspala, jossa on vartalonkokoinen reikä keskellä. Reikään kiinnitin yläosan. Sen leikkasin ensin neliöksi, sitten pyöristin kaula-aukkoa. Hihansuut päärmäsin siksakilla ohuesti ja lopputulos oli perhosmainen. Helmaan ompelin vielä kaitaleen, mutta sitä tehdessä tuli pieni ajatusvirhe ja venytinkin ommellessa väärää kangasta. No ihan hyvä silti. Selässä on tarrakiinnitys ja pääntiellä trikookaitalehuolittelu.

Nukenvaatteita olisi siis tarkoitus tehdä enemmänkin. Meillä on kotona kaksi osittain tulevaa nukenkäyttäjää ja lisäksi joululahjaksi olisi tarkoitus tehdä.

Loppuun vielä huokaus: mä haluaisin saumurin. Se olisi niin paljon nopeampi kuin vanhan ompelukoneen jousto-ommel. Mutta en kai sitä hanki, tulisi ompeluksille aika kova metrihinta. :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti