keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Talvisia tamineita

Silloin kun vielä näytti siltä, että tänä vuonna tulee talvi niin huomasin, että tamineita pitää päivittää. Aika turhaan, mutta menee nämä ensi talvenakin...

Esikoinen ei tykkää kaulurista, kypärämyssystä eikä kaulaliinasta. Ompelin sitten kolmiohuiveja. Kaava oli MuTu:sta (2/2014) ja kiinnitys jämätarroilla. Päällipuolella on trikoo- tai joustofroteetilkkuja ja nurjalla fleece. Tein saman tien koko perheelle ja yhden ylikin. Lenkillä käyttäneenä olen muutoin tyytyväinen, mutta niskasta tuntuu liian ohuelta. Jos teen vielä lisää näitä, täytyy mallia muuttaa kärjistä paksummaksi.

Kuopus ehti luistella päiväkodissa kokonaista kaksi kertaa. Luistinkassi uupui. Ikean sininen pieni kassi olisi ollut se helpompi vaihtoehto, mutta ei tämä Ikean värityskirjakankaasta surautettukaan monimutkainen ollut. Tämänkin kaava samaisesta MuTu:n numerosta. Käyttäjä itse ei halunnut kassia värittää niin minä sitten yritin (enkä kyllä voi ymmärtää, miten ihmeessä lapset jaksavat värityskirjoja värittää - niin tylsää!).

Ja vielä villasukkia, lapasia ja yksi pipo. Sukat tein reilusti polveen. Sateenkaariset ovat valmista raitalankaa (miksi en hamstrannut sitä useampaa kerää ennen kuin se poistui valikoimista??), turkoosisävyiset kaapin kätköistä. Käyttäjän toiveena oli "turkoosiset ja sitten raidoiksi sä äiti osaat valita ne kaikkein kauneimmin turkoosiin sopivat värit". Itselleni olisin valinnut raitavärit vähän toisin, mutta ehkä nuo nyt valitut ovat ihan passelit pikkutytölle. Sen verran täytyy itseään kehua, että jos jonkun asian voin sanoa osaavani tehdä niin perussukat seiskaveikasta, eikä mene kauaa. Joskus mietin, kokeilisinko pitsi- tai kirjoneulesukkia, mutta tulee näköjään aina vain pitäydyttyä hyväksi havaitussa perusjutussa.
5 kommenttia:

 1. On muuten kauniit nuo turkoosit sukat! Raitalangat on hauskoja ja helppoja mutta eivät lopputuloksen puolesta vedä vertoja ihan aidolle raidoitukselle, tykkään ma.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Valmiissa raitalangoissa ärsyttää muakin se, että raidat ei osu kokonaisille kerroksille (tietenkään), mutta niiden helppous on se, että raastavaa päättelyä on tosi vähän.

  VastaaPoista
 3. Tuo kolmio huivi on kiva idea, saa käytettyä jämä kankaat hyvin pois. Täytyy laittaa korvan taa ensi talvea ajatellen :)

  VastaaPoista
 4. Niin suloiset raitasukat! Mulla on samaa kaikkein kauneinta sateenkaariraitaa 1,5 kerää enkä saa tehtyä siitä mitään, koska sille täytyy olla Se Oikea kohde, jota minä itse saan katsella lopunikää.
  PS. Tunikaa odotellessa ;)

  VastaaPoista
 5. Jos minulta kysyttäisiin, Novita voisi pistää kaikki polkata ja muut pätkävärit saunan taakse ja lisätä erivärisiä raitalankoja. Liukuvärjätty 7veikka tai Isoveli olis myös mieletön juttu.

  VastaaPoista