perjantai 14. helmikuuta 2014

Kouluvaatteita

Koululaisilla on venyvät raajat, siihen tulokseen olen minäkin tullut. Ekaluokkalaisen vaatekaappi kaipasi lisää sisältöä ja sitä on pikkuhiljaa talven mittaan syntynyt. Kuosit on pääasiassa koululaisen itsensä valitsemia ja siten lopputuloksetkin olleet mieluisia. Kaikkien vaatteiden kaavat löytyvät luottolehdestäni eli Ottobre 4/2012.

Huppari on Funny Fox-malli noin koossa 134cm, sekä helmaa että hihoja pidensin hieman. Raitavelour on kotoisin joko Lieblingsstückestä tai Michas Stoffeckelta ainakin vuoden (vai kahden? minäkö marinoija, ehei...) takaisesta kimppatilauksesta. Vetskari on Kestovaippakaupasta. Ostin kaksi eriväristä muovivetoketjua ajatuksella, että yhdistän ne kaksiväriseksi ketjuksi. Hammastus ei kuitenkaan ollut prikulleen sama ja yhdistelmäketju oli toiseen suuntaan mutkainen, joten yksiväriseksi piti tehdä. Hupun ja taskujen vuorit ja vetoketjun alavarat otin aikoinaan kirpparilta ostetusta Marimekon paidasta, joka menetti pituuttaan pesujen myötä aivan liikaa. Taskuihin yritin saada jujua tekemällä ne vinoon. Kohdistaminen olikin yllättävän vaikeaa, ei mun hommia ollenkaan.

Sovituskuvassa näkyvät lisäksi leggingsit, jotka olen tehnyt Hopsis-kaavalla koossa 134cm ja lahkeisiin vähän kasvunvaraa lisäten. Leggingsien kankaana on Kestovaippakaupan joustocollege, joka on huippumateriaali talvikäyttöön tarkoitettuihin leggingseihin. Näitä löytyy meiltä nyt kahdet eri väreissä ja vielä parit olisi aikomus surauttaa. Ovat olleet käytössä jo muutaman kuukauden ja erittäin mieluiset eikä kangaskaan ole mennyt viikoittaisissa pesuissa miksikään.

Paitoja ja mekko koossa 140cm kaavana Rock-X. Tässä tosin kävi niin, että kun olin jo leikannut paidat ja ompelin siilimekkoa (joka on samalla kaavalla tehty), totesin, että malli on aivan liian leveä tuolle normaalinlevyisellekin lapselle. Pupu- ja satumetsäpaitojen kappaleita ehdin vielä kaventaa ennen ompelua, mutta siilimekkoa ei pelastanut enää muu kuin hivenen hölmöt valmiiseen mekkoon ommellut laskokset. Siilimekko toimikoon muistutuksena siitä, että peruskaavastakin saa vähän erilaisia vaatteita, kun tekee omia lisäyksiä. Tähän on siis lisätty helmaan mittaa ja röyhelö ja hihasaumoihin (nekö ne tuossa kainalon ympärillä on?) hörhelö, jolle sillekin on joku hienompi nimi varmasti olemassa. Kankaat Kestovaippakaupasta, tuosta mukavasta työmatkan varrella olevasta lähikaupasta.

4 kommenttia:

 1. Frilla :)

  Tosi kiva tuo raitahuppari!

  VastaaPoista
 2. Mainioita! Ja kiitos ideasta, kuinka piristetään erisuuntaan leikatulla samalla kankaalla! Tosin jos sinullakin on hankaluuksia täsmätä raidat, niin kuinka hankalaa se minulle onkaan.

  VastaaPoista
 3. Tosi kivoja vaatteita jälleen. Ja tuossa hupparissa tosi hyvin leikitelty noiden kankaiden kanssa!

  VastaaPoista
 4. Frilla, tosiaan! Ja kiitos kommentoijille, lämmittää mieltä! Olisi kiva piristää perusvaatteitakin vaikka pienillä applikaatioilla, mutta kun käyttäjän(jien) maku on kovin vaihtuva niin en juuri uskalla. Se kuitenkin on nyt selvää, että ekaluokkalaisen pinkki kausi on mennyt täysin ohi. Turkoosi on nyt ykkönen ja kaikki muutkin käy paitsi se pinkki on ihan yöks. ;)

  VastaaPoista