perjantai 24. tammikuuta 2014

Karvaa, paljetteja ja tavallinen kukka

"Kimaltavaa pörröä", kuului tilaajien toive talvipipoista. Novitan viime kauden poistoista löytyi violettia Sädettä ja Teddyä ja valkoiset vastaavat taisivat olla ihan nyt myynnissä olevan kauden valikoimassa. Ohjetta mukailin täältä . Sen verran muokkasin silmukkamääriä, että resoriin tuli 52 silmukkaa (se on aikuisen päähän tosi kiristävä, vaikka loin silmukat mahdollisimman väljästi) ja palmikko-osuuteen 66 silmukkaa. Tupsut tehtiin yhteistyössä tilaajien kanssa. Paljetit eivät kimalla pörrölangan seasta aivan optimaalisesti (ei kerrota käyttäjille) eikä palmikot erotu pörröisen langan seasta kunnolla, mutta väliäkö tuolla, jos käyttäjät ovat tyytyväisiä. Minulle tämä oli selkeä poistuma mukavuusalueelta, sillä en voi sietää krumeluureja ja kimalteita ja muita hömpsänpömpsiä. Itselleni en siis tällaista pipoa tekisi. Jämälangat voi käyttää onneksi vaikka Barbien vaatteisiin.

Ja kuten huomaatte, valkoista ja tummanviolettia on melko haasteellista kuvata samaan kuvaan, varsinkin talvella sisällä.

Pienempi tytär tilasi vaaleanpunaisen mekon, jossa on "tässä kohtaa tämänkokoinen tavallinen keltainen kukka vihreällä keskustalla". Ei taskuja eikä mitään muutakaan. Minä olin suunnitellut tekeväni taskumekon (siis mekon, jossa on erivärisiä taskuja tosi monta), mutta sen aika koittaa varmaan sitten myöhemmin. Minusta mekosta tuli himpan tylsä, mutta tyytyväinen käyttäjä lienee taas pääasia... Huomatkaa myös käyttäjän itse valitsemat muut asukokonaisuuden osat. Yleensä settiin kuuluu vielä velourhousut, joiden lahkeet on nostettu puoleen sääreen. Ehkä kokonaisuus huomioiden sittenkin ihan hyvä, että mekko on suht maltillinen. Mallin piirsin vanhoista mekoista ja päädyin lopulta kaventamaan valmiin mekon miehustaa kainaloiden alta. Palloinen joustofrotee on muistaakseni Fabriinasta.3 kommenttia:

  1. voi kääk noi pipot on niin nätit. Ja mekko on musta tosi kiva ja raikas.

    VastaaPoista
  2. Hmm, mullakin on teddyä tuolla kaapissa. Pitääpä kattella, josko siitä tekisi pipon. Koukuttuihin lapasiin olen sitä haalinut, mutta käyhän se muuhunkin.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Tuire! Ilu, tytöt on raportoineet pipojen olevan lämpimiä, mistä olen vähän yllättynyt, koska yleensä epäilyttää nuo pörhökeinokuidut,

    VastaaPoista