maanantai 14. tammikuuta 2013

Retro-Riine


Joulupukki toi Mekkotehdas-kirjan ja voi kun siellä oli ihania mekko-ohjeita. Heti ensimmäiseksi tartuin kunnon haasteeseen, koska en ole rypytyksiä oikein koskaan hallinnut ja Riinessä niitä on runsaasti. Kaivelin retrolakanoista hienoimmat (mun mielestä ;) ja tein mekot koossa 110/116 ja 122/128cm. Kirjassa oli vinkki, että kokoa pienemmällä kaavalla saa yläosasta istuvan, mutta en totellut sitä, koska lapseni ovat harteikkaita. Olisi kuitenkin sittenkin, sillä mekon olkaimet tahtovat tippua olkapäiltä. :/ Siitäkin huolimatta mekoista tuli tosi hienot! Kyläilyllä otetusta käyttökuvasta tuli jotenkin ihan kummallinen (ja juu, valoilmestys ei ole ufo ;), mutta näkeehän siitä itse asian. Parempi minusta sekin kuin ylivalottunut, sininen salamapläjäys.

Toiseen mekkoon löytyi pyöreät muovinapit, toiseen laitoin Veicon puukukkanapit, jotka sopivat mekon luonteeseen loistavasti.

Jahka saan muutaman villaisan projektin alta pois, käytyä kangaskaupassa metsästämässä tyttömäisiä mekkokankaita ja kesä lähenee, saavat tytöt vielä muutaman mekon lisää. Lopuksi vielä talvinen kolmen naissukupolven voimin väsätty "käsityö". Lumiukko, josta tulikin morsian. Sulhasta ei jaksettu tehdä viereen, mutta meneehän tuo rouva yksinäänkin.1 kommentti:

  1. AAAAAH miten hienot!!!!! Oon oottanutkin, että saisin kuulla just nuo kommentit ko. kaavasta. Pakko koittaa ensi kesäksi, ja teen pienellä kaavalla, ettei tule liian leveä.

    VastaaPoista