sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Kypärämyssyjä


Kaupan kypärämyssytarjonta on minusta älyttömän tylsää. En ole löytänyt kuin yksivärisiä pipoja ja meidän perheessä ne ovat yleensä olleet vieläpä huonon mallisia. Joko karkaavat otsalta ylös tai tunkevat sivuilta silmille ja alhaalta suuhun. Babyidean villainen on ollut ainoa poikkeus, mutta suurin koko ei enää mahdu eskarilaiselle. Päätin kokeilla itse. Joskus on kuulemma Ottobren sivuilla ollut ilmaiskaava, mutta nyt kun menin etsimään, enpäs löytänytkään. Piirsin sinnepäin-kaavan 56cm-kokoisesta Jonathanin myssystä - siitä, joka lähentelee silmiä ja suuta. Muutin leveän resorin resorikanttaukseksi ja kas vain, lopputuloksena olikin lähes täydellisesti istuvia myssyjä sekä 4- että 6-vuotiaalle. Surautin trikoosta kolme ja villasta yhden (Babyidea mahtuu vielä kuopukselle). Ompelin saumat saumurilla ja litistin ne ompelemalla päälle kenno-ompeleella. Nimilapun laitoin niskaan ulkopuolelle, jotaa mikään ei pipon sisällä kutittelisi. Tämä on sitä ompelun ja onnistumisen iloa!"Sain" joululahjaksi älyllisen puhelimen ja sille piti tehdä pikapikana pussi. Ihan hyvä tuli. Tosin seuraavaksi pitäisi kehitellä sellainen, johon saisi myös uuden työpaikan pakollisia kulkulupajuttuja mukaan ja koko hökötyksen kaulaan roikkumaan, kun kuitenkin puhelinkin pitää ruokalaan raahata.

3 kommenttia:

 1. Onpa hienoja kypärämyssyjä! Aina, kun selaan blogiasi, tekee mieli herättää ompelukone henkiin. Se vaan, että se vaatisi ensin huoltoa. Tyydyn siis vielä toistaiseksi kutomaan ja virkkaamaan.

  VastaaPoista
 2. Jonkin verran kivempia myssyjä kuin kaupan yksiväriset ;) Olisko se kadonnut kaava tämä? http://www.ottobredesign.com/fi/kaavat/pdf/lohikaarmelakki_fi.pdf

  Tuo on ollut to-do-listalla iäisyyden, mutta vielä en oo ryhtynyt toimeen, koska teidän tyttöjen vanha myssy toimii liian hyvin joka päivä.

  VastaaPoista
 3. Piia, tuohan se on. En tiedä johtuiko toisesta selaimesta, mutta pääsin vain kahdelle näytölle ilmaisista ohjeista ja tällä selaimella kaavoja löytyi paljon lisää! Tosin isoin koko oli 52cm ja itse tein 56cm, joten ei harmita. ;)
  Ilua kannustan viemään koneen huoltoon. Muutama kymppi ja sillä rahalla saa rutosti ompeluiloa!

  VastaaPoista