perjantai 18. tammikuuta 2013

Pipoja pipona

Syksyn mittaan tuli neulottua muutama pipo ja yksi kaulaliinakin.

Ihanan keltaisesta Novitan Kelosta peruspipo, johon hain vähän jujua pintakuvioinnista. Ihan vain 2 oikein, 2 nurin ja joka kerroksella siirretään tuota systeemiä yhdellä silmukalla eteenpäin. Yhdestä kerästä riitti sopivasti tuollainen lauhan kelin pipa.

Kunnon pakkasia varten tarvitsin pipon, joka paitsi lämmittäisi, myös pitäisi töihin mennessä yläpään karvoituksen ojennuksessa. Sovelsin syksyn 2009 Novitassa ollutta ohjetta niin, että tuplasin resorin pituuden  ja vähensin silmukoita joustinneulekohdassa reilusti. Resorin saa nyt kaksinkerroin ja pipo löpsöttää silti. Raidoitin pipon Puron Takkatulella ja sitten toisella sävyllä (lehto? ilo?), jota en osaa määrittää enää edes värikartan avulla. Samoilla raidoilla tein baktuksen, johon halusin riittävästi leveyttä.

Miehelle neliöpipo 7veikan vihreästä polkasta ja kaverille Puron ehkä syksy/talven 2011/2012 vihreästä.


Syksyllä kehittelin myös kivan fleecellä vuoratun trikoopipon, jonka luulin jo esitelleeni, mutta enpäs löytänytkään - kuten en myöskään kuvia. Pöh, täytynee ottaa lisää kuvia jossain vaiheessa.

1 kommentti:

  1. Toi on tosi hieno toi kierrepipo! Tota täytyy itsekin kokeilla.

    Jotenkin aina olen kattellut noita Puro-lankoja, eikä värit ole kerissä säväyttäneet. Sun neuleissa ne on ihan eri näköisiä, tosi raikkaita ja houkuttelevia.

    VastaaPoista