maanantai 15. marraskuuta 2010

Räyh!

Isompi lapsi tarvitsi paidan (tai kaksi). Turhamaisen äidin mielestä kaapissa ei ole "mitään päällepantavaa" parin onnistuneen tekeleen ja Lindexin sienimekon lisäksi. Tekaisin sunnuntain ratoksi leijonapaidan. Kaava on Ottobre 1/2010 ja koko vähän reilu 110cm, kankaana Myllymuksujen raitatrikoo, joka on marinoitunut kaapissa jo pari vuotta. Aplikaatio on röyhkeästi plagioitu suoraan Lipfishiltä, mutta syynä ne entiset. Ei osaa eikä pysty eikä ehdi... Hieno tuli kumminkin. Laskeskelin, että itse paidan tekemiseen menee puolisen tuntia, mutta aplikaatio tuo kaksi tuntia lisää. En tiedä olenko vain hidas ja nysvä ja teen liian työläillä tekniikoilla (kirosanoja tukikankaiden kanssa tusaamiselle) vai onko aplikointi todella niin hidasta.

Esikoinen tarvitsi talven varalle myös villakalsarit, eikun leggingsit. Kaavana Suuren käsityölehden 1/2010 villakalsarit koossa 116/122cm. Ovat vielä liian pitkät, mutta kasvunvaraa oli tarkoitus jättääkin. Ja samasta syystä lahkeensuita ei ole päärmätty.

Palelen töissä. Ensimmäisestä päivästä alkaen haaveilin jostain lämmikkeestä ja niinpä tartuin tuumasta toimeen. Opettelin salomoninsolmut, jotka olivatkin yllättävän nopeita ja helppoja. Lankana Novitan petrooli Isoveli, virkkuukoukku nro 5 ja lankaa meni vajaa 300g. Ja on käytössä hyvä! Koko on reilu, alla oleva patja on 80x200cm. Voi elämä, kun just tässä kuvassa meidän huusholli näyttää kuin sinne olisi pudotettu rypälepommi.

4 kommenttia:

 1. Tosi ihana piata! Ja ainakin mulla aplikointi on hidasta ja työlästä, jos tekee yhtään isompaa juttua :)

  VastaaPoista
 2. Hieno paita. Mun ainoan aplikoinnin kanssa meni varmaan kans tuo pari tuntia, ja sentään aplikoin vain yksinkertaisen auton ilman mitään ylimääräisiä ikkunoita tai muita..

  Ihana tuo rypälepommi, niilläköhän meidänkin pienimmäinen tätä taloa aina pommittaa :D. Pitäis kehittää joku pommisuoja..

  VastaaPoista
 3. Kivoja käsitöitä täältä löytyi! :) Ja kyllä vähänkään monimutkaisempaan applikointiin kuluu ammatikseen tekevältäkin helposti se pari tuntia. :)

  VastaaPoista