sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Lämpöä talveen

Hurjan kylmää on ollut. Olin varannut kaappiin itseäni ajatellen 400g punaista Novitan Tempoa, tarkoitus oli tehdä liivi. Ei tullut liiviä vaan tuli esikoiselle paita. Pöllökuvion kopioin RuttuNuttu-blogista ( http://ruttu-nuttu.blogspot.com/2010_11_01_archive.html ) ja paidan malli mukaili Novitan syksy 2009-lehden 122cm neuleohjetta. Pidensin helmaa, jotta malli olisi enempi tunikamainen. Tein hihat ohjetta kapeammiksi, mutta niistä tuli silti hervottoman leveät. Ei varmaankaan tunnu kovin kivalta haalarin alle sullottaessa.


Novitan FlipFlopia oli jossain tarjouksessa ja piti sitä ostaa kokeeksi. Virkkasin verkkokassin (ketjusilmukkaa ja kiinteää). Ehkä sille tulee vielä käyttöä esim. ensi kesänä.

Käsityökerhossa askarreltiin keppihevoset. Virkkasin vanhoihin villasukkiin korvat, koukuttelin lankaa harjaksi ja napit silmiksi. Sitten vanua täyteen ja harjanvarteen kiinni. Kuva on valitettavan huono, mutta ihan hienot noista tuli. Nimikseen saivat Suola ja Pippuri.

Viime keväänä aloittamani isoäidinneliöpeittoprojekti on liikahtanut taas eteenpäin. Neliöitä on tällä hetkellä vajaa 80, joista tulee reilu metri kertaa metri. Lankana 7 veljestä. Vielä saa muutaman koukutella, sillä tavoitteena olisi parisängyn kokoinen peitto...

Joululahjaksi tein pipoa, lapasia, huopaheijastimia ja tiskirättejä, mutta tajusin vasta paketoituani, että olisihan ne voinut kuvatakin. No sinne menivät. Ei niissä mitään kovin ihmeellisiä innovaatioita ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti