perjantai 30. huhtikuuta 2010

Iloista vappua!

Kun Marimekolla on Iloinen takki, teen minä iloisia paitoja ja mekkoja. Kirahvipaita oli eka kokeilu. Tänään valmistui sammakkomekko. Kaavana Nelli Nuudelipään mekko Suuresta käsityölehdestä 4/2008 ja koko 110/116cm. Olen ihastunut sekä erilaisten kankaiden yhdistelyyn, applikointiin sekä "irtoraajoihin" ja tässä yhdistyy ne kaikki. Sammakon räpylät ovat siis lerput - idea ja itse sammakkokin on plagioitu LipFish-vaatemerkiltä. Tällaista käsityön pitää olla: mukavaa tehdä ja lopputulos mieltä ylentävä.

Kankaat ovat sieltä sun täältä. Pilvitrikoo Ikasyr:iltä, Marimekon pallotrikoo kaverilta ostettu. Ruskea ja turkoosi college äitini vintagekokoelmista napattu. Sammakon silmät omaa farkkukangastani ja mikä ihaninta, itse sammakko on tehty jämäpalasta, joka syntyi, kun äitini verhoili 70-luvulla vanhempieni Kuplavolkkarin sisäkaton.

Tässä joku päivä tein itselleni perustrikoopaidan. Raglanhihainen, samalla kaavalla kuin jotkin syksyiset paidat. Ihan sujuva. In action-kuvaa en kutienkaan ottanut, sillä kuvat paljastavat itselleni sen ikävän tosiseikan, että jos naamastaan ja tukastaan ei pidä huolta ja niitä laita, ne näyttävätkin just siltä...

Klara vappen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti