lauantai 10. huhtikuuta 2010

Ikasyria ja syötävän hyvää ruokaa

Parin viikon tauon jälkeen sain taas käynnistettyä ompelukoneen. Sinänsä säälittävää, sillä sen pari viikkoa ompelukoneen päällä lojui kaksi esikoisen tunikaa korjausta ja tuunausta vailla. Niinkin vaativia operaatioita kuin muutaman sentin saumurisaumoja. Mutta jos ei saa aikaiseksi niin ei saa. Eilen illalla onneksi inspiraatio iski. Piirsin kaavat, leikkasin ja jopa vielä ompelinkin. Kuopus sai oranssipilvisestä interlock:sta raglanhihaisen trikoopaidan koossa 92cm (Ottobre 6/08) ja viidakkovelourista perusliivimekon oman kaavan mukaan. Paita menee väreiltään vaikka mekon alla, kuten ehkä tarkkasilmäisimmät saattavat huomata minun todenneen.

Viimeiset pari viikkoa luppoaika on mennyt melkolailla leikkiruokien väsäämiseen. Käsityökerhomme myy niitä eräällä kirpparilla lähiaikoina tarkoituksena kerätä vähän rahaa materiaaleja varten. Tarkoitukseni oli tehdä vähän sitä ja vähän ehkä jotain muutakin, mutta tulikin melkoinen määrä: karjalanpiirakoita ja lihapullapastaa, lisäksi pari punajuurta. Karjalanpiirat tein netistä hyviksi havaituilla ohjeilla eli hahtuvasta huovuttamalla sisukset ja fleecestä päälliset. Vähän piti pohtia helpointa, mutta silti nättiä ja kestävää rypytystyyliä, mutta onnistuihan se. Lihapullien kaverina on fusillipastaa ja ketsuppilonkero. Ketsupin voi kekseliäs pikkukokki pujottaa vaikka tyhjään ketsuppipulloon ja töräyttää sieltä annoksen päälle.

3 kommenttia:

 1. Kerrassaan maukkaan näköisiä piirakoita! Noilla kelpaa pikkukokin leikkiä ;)

  VastaaPoista
 2. Herkullisen näköisiä nuo piirakat!

  VastaaPoista
 3. Vau! En muista ennen käyneeni blogissasi, mutta kyllä kannatti tulla! Ihania juttuja, nää leikkiruuat on mahtavia! Olen itsekin miettinyt karjalanpiirakoiden tekoa, mutten ole vielä saanut aikaiseksi.

  Mukavaa viikkoa ja käsityöintoa! :)

  -Lisa

  VastaaPoista