maanantai 22. maaliskuuta 2010

Kevättä ja kesää kohti

Ihanaa! Auringonvalo lisääntyy ja käsityöprojektit alkavat tulla jotenkin keveämmiksi. Ihan kuin kesävaatteet olisivat jotenkin iloisempia, vaikka eiväthän ne oikeasti ole, samoja kankaita kuin talvella.

Tein kirpparilta löydön. Kuopukselle Remun välikausihaalari (kosteussuojattu) 3 eurolla. Vieläpä oikein hyvässä kunnossa. Löydön kruunasi lankalöytö: aiemmin tilauksesta tekemäni violetin pipon jämälanka sopii täydellisesti haalarin väreihin. Siitä siis (Luccaa on se lanka) pehmoinen pipo. Norjalainen tottakai. Silmukoita 105 ja puikot 3 ja 3,5. Rutiinilla tuli, mitähän olis mennyt aikaa, päivä ehkä. Ja kolme jaksoa Rimakauhua ja rakkautta dvd:ltä. :)

Tein tytöille kesähousuja. Plagioin idean Me&I:lta, jolla näkyy olevan kevätmallistossaan polven alle tulevia lököhousuja, joissa on resori lahkeensuussa. Kuvittelisin, että ovat mukavat kesällä ja sitäpaitsi suojaavat polvia kolhuilta. Mangonkeltaisesta ja ruskeasta bambujoustofroteesta (by Myllymuksut ja Kestovaippakauppa), resorit Lasten Metsolasta ja Myllymuksuilta. Tosin vähän mietin, että miten hyvin bambu mahtaa kestää ulkotouhuja ja kuinka joustofrotee kerää itseensä hiekkaa. Jää nähtäväksi. Voihan noita vääntää trikoosta lisää, ei ole kummoinen homma. Kaavat on Käsityölehdessä 11-12/09 olleiden velourhousujen, joista lyhensin lahkeita. Kuopuksen koko on jotain 90cm, esikoisen 110cm. Valo on sen verran lisääntynyt, että parvekkeella kuvatessa ei ihan tarvinnut salamaa. Jee! Itsellekin on yhdet trikoiset leikattuna, joku päivä ne surautan.

Työn alla on jotain tosi kesäistä: huovutetut lapaset. Buahaha.

2 kommenttia:

  1. Meillä on bambujoustofrotee mennyt ihan sisäkäytössäkin kamalan näköiseksi tosi äkkiä, nyppyiseksi. Ja hiekasta en osaa sanoa mutta karvaa se ainakin kerää itseensä. >:( Joo en tilaa enää... kokeilen tenceliä seuraavaksi.

    Hatunnosto edellisen postauksen kirjoneuleesta!

    VastaaPoista
  2. Voi harmistus. Ehkä noita käytetään se minkä ne kestää ja tehdään sitten nenäliinoja. Jos on hyvä malli, ostan sitten jotain Nanson trikoota 3e/metri ja surautan siitä uudet. Tietty järkevä olis tehnyt siitä halpistrikoosta suoraan...

    VastaaPoista