perjantai 26. heinäkuuta 2013

Hurjastelua

Näköjään kesällä mulla on virtaa yllättävän paljon. Olen rampannut marjametsässä, lukenut kirjoja ja ommellutkin paljon - ja loma vasta alkoi. Eipä siinä, kangasta riittää kotonakin ja kaupasta saa lisää.

Ajattelin, että Käsityölehdessä 7/2013 ollut saunahuppari olisi kiva vaate. Vaikka töihin. Kyllä ei ole. Joustofrotee on Metsolan, mutta tosi paljon lörpömpi kuin aiemmin heiltä tilaamani kuviolliset joustofroteet. Kangas venyi ja vanui saumurin alla (ja ompelukoneessa vielä enemmän) ja lopputulos muistuttaa lähinnä kylpypyyhettä. Höh! Kun olisin niin tykännyt tästä... Ehkä pitäisi yrittää tehdä toinen versio vaikka Kestovaippakaupan joustocollegesta. Kietaisuosien reunatkin lörpöttivät niin pahasti, että jouduin tikkaamaan osat yhteen. Pipon tein tehostekankaasta, se sopii onneksi syystakin väriinkin (jaahas, kuvan perusteella näköjään meillä pompitaan sohvalla). Pidän hupparia kotona ja mukava se on, mutta ruma kuin mikä.

Koulunaloittaja kävi parhaan kaverinsa nimipäivillä. Olin miettinyt jo jonkin aikaa "kaveripipoja" ja nyt oli hyvä hetki käyttää kuopuksen paidaksi tarkoitettu Itävallan ihme siihen. Kuopus luovutti paitakankaan pipoiksi vain sillä ehdolla, että saa itsekin samanlaisen. Kirjainapplikoinnit sentään auttavat erottamaan, mikä on kenenkin.

Kun esikoinen sai puhelimen ja pussin, piti kuopuksenkin saada leikkipuhelimeensa pussi. Tuli hieno, minusta hienompi kuin esikoisen.
Esikoiselle liivimekko mäykkyvelourista. Edellinen mekko oli liian leveä, tästä tuli turhankin slim. Keskimäärin ihan hyvä siis...
Ja vielä rätei. Niiden tekeminen on palkitsevaa, sillä jämämateriaalit löytyvät itseltä (leikisti ilmaiseksi) ja maksavat kaupassa kuitenkin jonkin verran (joskin aiheesta, tottakai työ maksaa). Mutta siis että ompeluharrastuksesta on vaihteeksi jopa hyötyä.

4 kommenttia:

 1. Monikkokommentti tulee nyt:
  - Onpa TOSI mälsää, että lurukangas pilasi kivan hupparin. Ei siis näytä mitenkään retkulta päällä, mutta tietäähän sen itsekin, kuinka paljon parempia vaatteita tulee jämäköistä kankaista. Teitkö ihan normikokoisena tuon? Katsoin kauan sitä kuvaa ja mallilla oli kovin väljä.
  - Ihana kangas M:n puhelinpussissa!
  - Rätei oon meinannut myös, josko tekisin lisää. KVK:lla vaklasin tuota samaa ideaa, että läpät on saumuroitu "kiinni". Millaisia käyttökokemuksia on? Kumpi voittaa: normaalisti ympärisaumuroitu vai tuo läpät-litteänä-malli? Pysyykö toinen paremmin paikallaan? Hiertääkö saumurisauma arkoja paikkoja?
  - Nyt lopetan.

  VastaaPoista
 2. Tosi kivan mallinen tuo huppari. Lirukankaasta huolimatta kivan näköinen päällä. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitokset!
  Tein hupparin L-kokoisena, mutta kavensin molempien kainaloiden sovituksen perusteella pari senttiä (enemmän olis pitänyt). Oli hankalaa tehdä se siinä vaiheessa, koska kädentietä ei voinut kaventaa enkä halunnut kauniita taskunsuita piiloon yhtään enempää. Eli jos teen toisesta kankaasta niin kavennan jostain keskeltä, jotenkin. Tai itse asiassa taitaisi olla parasta, jos vain tuunaisi tissiksen kaavaa ja lisäisi siihen hupun ja taskut. Tosin kaavoittaja en ole, joten en tiedä, onko se sittenkään niin yksinkertaista...

  Pikkuhousunsuojia olen tehnyt ja käyttänyt molempina malleina. Parin vuoden kokemuksella tykkään enemmän "läpät litteänä"-mallista. Siteissä oon tähän saakka käyttänyt ympärisaumuroitavaa mallia, mutta nyt tein noita litteäläppäisiä tulevan käyttäjän pyynnöstä (melkein kaikki nyt tehdyistä lähti maailmalle). Luulen, että teen siteitä itsellenikin jatkossa litteinä, koska phs-kokemusten perusteella ympärisaumuroitu malli pyörii helposti väärin päin, mutta litteäläppäinen pysyy hyvin (ees-taas saattaa tietty seilata) enkä ole ikinä keksinyt, että hiertäisi. Siivekkeisiin laitoin pelkkää trikoota eli pul on vain siteen sisällä.

  Ja nyt minäkin lopetan tämän kommentin, lapsi on syliä vailla. :)

  VastaaPoista
 4. Ostin kaupasta yhden kesto-PHS:n testiin. Pelkäsin, että nepparin painaa ikävästi, mutta se ei olekaan ongelma, vaan juuri tuo ees taas liikkuminen (tai siis lähinnä taas). Mietin, että jos ottais muutamat pikkarit ihan vaan tiettyyn aikaan käytettäväksi ja tekis pikkarinsuojia, joissa on tarranauhaa, jonka voi kiinnittää pikkareihin. Vielä kun saisi joskus aikaiseksi toteuttaa näitä ideoita.

  Toi mäykkämekko on tosi mahtava!

  VastaaPoista