torstai 13. syyskuuta 2012

Uusi makuuhuone

Viimein! Kolme vuotta on asuttu kotiamme ja aikuisten makuuhuone on ollut koko ajan mitä sattuu. Rumia seiniä, epämääräisiä tauluja ja onpa välillä nukuttu varastokopissakin. Ei kovin houkuttelevaa... Kesäinen alakerran vesivahinko innosti kaikkien makuuhuoneiden pintaremonttiin. Aikuisten makuuhuone tehtiin yläkertaan. Näin kammottavalta huone näytti ennen:

Roikkuvat lastulevyiset kaapinovet, kulunut, beige muovimatto, iljettävän ruma mäntyinen massiivinen verholautaviritys ja mintunvihreät seinät. Beige ja mintunvihreä eivät ole värejä, sanon minä! Voi yökötys sentään.

Seinät saivat valkoista ja aleksandriitinruskeaa, lattiiaan leitettiin valkotammen sävyinen laminaatti. Sängyn päätyyn sommittelin kerrankin mieluisan taulukokoelman (huomatkaa miestä varten hankitut renessanssikuvat). Lamppu on Ikean uusretroa. Kuulemma vanhempieni ensimmäisessä yhteisessä kodissa on ollut hyvin samantyyppinen, mutta erivärinen.

Kaapinovet poistettiin ja tilalle viriteltiin verho (verhotanko ja verhot Ikeasta). Jos joskus vaurastutaan, vaihdetaan tilalle peililiukuovet.

Oviseinälle löysi tiensä kaverilta ruskeanharmaa Ikean Hemnes-hylly ja viereen saman sarjan lipasto. Mummulastani saadut emaliastiat säilyttävät lankoja. Nämäkin verhot ja verhotanko ovat Ikeasta. Yksiväriset verhot eivät ole oikein mun juttuni, mutta kun päiväpeitto on värikäs niin jotain rauhallista pitää huoneessa olla...

Erityissuosikkini on tuo vanha "Laihuus on rumaa"-mainoskortti.

Sängyn päällä oleva päiväpeitto saa reunoillensa hitaasti, mutta varmasti lisäkerroksia. Sänky kaipaa silti helmalakanaa itselleen. Pitovaatteiden säilytystä varten teen myöhemmin heinäseipäistä tikkaat. Seipäätkin ovat olemassa, mutta odottavat pääsyä meille.

Tykkään niin kovasti uudesta makkaristamme! Vielä jos saisi joskus investoitua uusiin patjoihin niin nautinto olisi täydellinen. Vaikka mitä olen saanut aikaiseksi, mutta en millään tahdo saada aikaiseksi tuoda niitä blogiin saakka näytille. :(

1 kommentti:

  1. Oi kuinka ihana makuuhuoneen seinä ja kuinka kaunis se päiväpeitto onkaan ja kuinka paljon tosiaan koko huoneen ilme muuttuikaan! Beige ja minttu pois "väri"kartoista. Mikä se ihana pöllöpuu on kollaasissa?
    Piia

    VastaaPoista