torstai 19. heinäkuuta 2012

Garderobi uusiksi

Sain taas suuren ilon olla kaksi päivää yksin kotona. Tuumin, että kaikki muut mieluisat tekemiset onnistuvat perheen läsnäollessakin, mutta kankaiden ja ompelukoneiden levittely pitkin olohuonetta ja keittiötä ei. Niinpä ompelin itselleni vaatteita. Oli aikakin, sillä suurimman osan kankaista olin hankkinut 2-3 vuotta sitten... Sovituskuvat peilin kautta ei tahdo millään onnistua, mutta saa näistä ehkä jotain käsitystä...

Hauskanmallinen tunika on tehty Suuren Käsityölehden (5-6/2012) ohjeella. Tämä tuli tilkuista, joten värillisesti meni vähän överiksi. Melkoinen pellehermannipaita... Pääntien kanttauksen jatkuminen hihaan on aika vinkeä. :) Kankaat Eurokankaan Nanson halpistrikoita ja kuviollinen jotain 3,90 e/m maksanutta neulosta.
Samaisesta lehdestä (2/2012) tein Nuori suunnittelija-ohjeella myös pussihelmatunikan. Taitavat nykynuoret olla huomattavasti pitkäjalkaisempia kuin minä, sillä alkuperäisellä pituudella tunika oli polvipituinen! Tein sitten rintojen alle muotolaskokset (taitavat nykyteinit olla aika litteitäkin...) ja leikkasin ronskisti 15 cm pois pituudesta. Vähän mietityttää tämän malli, koska on tosi äitiysvaatteen tyylinen, mutta kai sitä voi silti pitää... Kangas Eurokankaan palalaarista.

Pitkähihainen trikoomekko (1/2011) sen sijaan on tosi mieleinen! Tuunata piti taas, sillä vyökappaleet roikkuivat navan alapuolella (niistä siis senttikaupalla pois) ja miehustaakin kavensin vähän. Pituudesta piti tässäkin nipistää 15 cm. Ei mulle ennen ole koon 40 vaatteet olleet ihan näin pitkiä. Tämäkin kangas on EK:n laarista.

Oranssi pussihihapaita on ommeltu samalla Ottobren (2/2007) kaavalla kuin aiempi apilapaitani. Tämä oli pari vuotta leikattuna lojuva pitkähihainen paita, josta lähinnä pätkäisin hihoja pois, joten kaikkia rypytyksiä ei mahtunut mukaan ja kaula-aukkoakaan en hoksannut isontaa. Hameesta tuli just millilleen sopiva! Kaava on Käsityölehdestä (3/2011), tosin vyötärökaitaleen korvasin ihan pelkällä päärmeellä ja vetoketjun tarralla. Hyvin tuntui tarrallinen versiokin toimivan! Kangas on Eurokankaan pellavasekoitetta, josta oli tarkoitus tulla keittiöntuoleihin uudet päälliset. Lopusta kankaasta ajattelin värkätä tulevaan makuuhuoneeseemme taulut. Hameesta tein ensin harjoituskappaleen kirppispöytäliinasta, mutta siitä tuli liian suuri. Onpa sitten olemassa, jos vahingossa lihon.

Ja sitten vielä toinen pussihihapaita (Ottobre 2/2007), johon tuli kaikki kaavanmukaiset rypytykset. Pituutta olisi saanut olla enemmän, mutta noista kankaista ei riittänyt milliäkään pidempään.Lopuksi samat vaatteet vielä tylsästi tasolla... Kerrankin tuntuu muuten siltä, että on töihinkin jotain päällepantavaa! Yksi vaate jäi vielä kesken, se myöhemmin...

2 kommenttia:

  1. No johan on ollut tehokkaat vapaapäivät! Tosi kivan mallisia lopputuloksia. Sopivia naisten kaavoja tuntuu löytyvän tosi harvoin ja aina on omalle mallille muokattava. Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Vau, mikä setti! Kiitos erityisesti tuosta SK:n tunikasta! Mä taidan tarvita juuri sellaisen tähän syksyyn. T: Tanja

    VastaaPoista