sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

On sängyn päälle levitetty...

...tilkkutäkki suuri (kai kaikki tämän kappaleen muistaa riparilta?). Ehkä kaksi vuotta sitten ajattelin, että tilkkutäkki olisi kiva. Ehkä vuosi sitten leikkasin ekat tilkut. Keskellä talvea leikkasin loput. Kevättalvella sommittelin tilkut ja yhdistin ne ja ostin täytevanua (vähän liian paksua Eurokankaan polyesterlevyä) ja vuorikankaan (peruslakanapuuvillaa). Sitten pitikin kerätä pari kuukautta rohkeutta, kun luin tilkkutyökirjoista, että kerrosten yhdistäminen ei välttämättä olekaan ihan helppoa. Olin kuvitellut, että ompelukoneella vaan hurautetaan yhteen. No ei ihan... Kun olin illan yksin kotona, levitin kaikki olohuoneen lattialle. Kaverini neuvon mukaan korvasin harsimisen muutamalla kymmenellä hakaneulalla. Tikkailin sieltä täältä ruutuja joillain sekalaisilla langoilla, valkoisen paksumman langan puuttuessa kokeilin ompelukoneellakin yhden sauman (aika kamala kokemus). Reunus on vuorikankaan reuna käännettynä oikealle, mikä olikin näppärä juttu. Ja vielä signeeraus. Ihana, ihana tuli! Oikeaoppisuudesta ei ole tietoakaan, mutta nurkkaan häpeämään ne, jotka katsoo, että ei ole käytetty musliinilankoja ja tarpeeksi pieniä pistoja! ;) Peitolla on kokoa arviolta 140cm x 200cm eli käy päiväpeitosta tarvittaessa.


4 kommenttia:

 1. Ihana!

  Kyllähän tuota tilkkutäkki-kappaletta on tullut aika monella leirillä lauleskeltua. Niin ripareilla kuin lastenleireilläkin :). Tullut muutamaan otteeseen oltua isosena aikoinaan.

  VastaaPoista
 2. Kappaletta en tunne mutta peitto - oi, oi! Hieno juttu, onnea! Tuo malli on kiva, olen itsekin haaveillut vastaavasta mutta niin että keskelle muodostuu iso vinoruutu.

  VastaaPoista
 3. Nuo monenlaiset kauniit värit yhteen sopii juuri! Ihastuttava peitto :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Tuon alle on ihana käpertyä sohvalle, vaikka näillä keleillä se vähän kuuma onkin. Mutta sitten syysviimalla ja flunssaisena...

  VastaaPoista