tiistai 7. kesäkuuta 2011

Kesävaatteita II

Telkkarissa varoittivat helleaallosta ja se tietää meilläpäin ompelupaniikkia. Meidän koti on oikein hyvällä (tai "hyvällä") paikalla: lounaisrinteessä vailla puiden varjostusta, aurinko paistaa puolestapäivästä iltaan koko asunnon levyiselle parvekkeelle. Täällä on valoisaa, koska parvekkeen katto on tehty valokatteesta - ja ihan hirveän kuumaa. Niinpä trikoovaatteita ei voi kuvitellakaan pitävänsä, jos ulkolämpötila on yli 25. Siispä mekkoilemaan...

Mekot on tehty Juju-lastenvaatekirjan huputtoman huppumekon kaavalla. Koot on 100cm ja 120cm. Pituudeltaan ovat oikein hyvät meidän 95cm ja 115cm neitosille, mutta se leveys! Ainakin tuohon isompaan mahtuisi kaksi tyttölasta. Täytynee vähän tehdä jotain laskosta tuohon miehustaan tai jotain, ettei kolttu ihan putoa päältä. Kankaat ovat Eurokankaasta. Tuo kuviollinen sai meillä suuren suosion, mutta voi pettymystä, kun se olikin loppunut, kun yritin ostaa lisää. Tuli siitä sentään kanttinauhat ja neitihömpötysfrillat.

Haaveilen tekeväni vielä ainakin yhden tällaisen ja värkkääväni sitä varten retrokankaista Juju-kirjan ehdottaman uniikkityykin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti