torstai 19. toukokuuta 2011

Kierrätystä

Esikoinen on potenut viikon verran vesirokkoa. Pari päivää neiti on ollut jokseenkin kunnossa, mutta rakkuloiden takia on pitänyt olla vielä kotona. Koska neidit eivät tarvitse aivan koko aikaa palveluja, jää leikkejä seuratessa vähän käsityöaikaakin.

Kylpyhuoneemme on ollut vailla ovensuumattoa (sitä, johon jalat pyyhitään pois lähtiessä) koko asumisaikamme eli lähes kaksi vuotta. Huhtikuun Suuressa Käsityölehdessä oli idea Marimekon raitatrikoista tehdystä ryijystä. Meillä on ollut joutilas pala maton alle laitettavaa liukuestettä. Silppusin erinäistä jämätrikoota melkoisen kasan ja solmin suikaleet jonkinmoisilla ryijysolmun yritelmillä liukuesteeseen. Joukossa on ompelujämiä, lasten housua ja paitaa, mummulta ja äidiltä saatua jämätrikoota sun muuta. Monesta kuosista tulee jokin muisto mieleen.



Vielä lisää sytykeruusuja. Ajattelin värjätä nämä elintarvikevärillä punaisiksi, mutta tuli ajatusvirhe. Laitoin steariinin alle kattilaan vettä. Elintarvikevärini on nestemäistä ja se halusi liueta veteen eikä steariiniin. Niinpä siitä ei tarttunut ruusuihin mitään. Ehkä jauhemainen väri liukenisi, jos dippausliemi olisi pelkkää steariinia? Käyttökelpoisiahan nuo on tuollaisinakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti