torstai 7. elokuuta 2014

Murheiden mekko ja Pehemiän yllätyspussiTilasin Pehemiältä supermegarupusäkin nimellä kulkevan yllätyspussin. Ainakin 13 metriä kankaita. Kuosit eivät olleet ihan lemppareitani, mutta viikon makustelun jälkeen tuntuu paljon paremmalta. Kivasti oli Pehemiän Leila miettinyt määrät: selkeästi lapsikuosisia oli 80-100 cm paloja, aikuisempia kuoseja taas 160-200+ cm paloja. 

Edit. Jos jollakulla on ideoita, mitä tehdä kankaista niin hihkaiskaapa kommenttiosioon! Vasemmanpuoleisia kankaita ja mäykkyä on siis jotain 160-250cm. 
Ekaksi kokeiluun pääsi punainen riemukukkatrikoo. Olimme lähdössä reissuun aamuvarhaisella ja sain hienon idean ommella edeltävänä yönä matkavaatteen. Tein siis just niinkuin ei pitäisi tehdä... Joka tyypin raglanpaidassa koko L on tälle ruholle sopiva. Hankaluus alko siinä vaiheessa, kun muistin, että peruskaavalla tulee aika umpinainen kaulus. Leikkasin sitten kaulusta kauttaaltaan reilut 5 cm pienemmäksi. Virhe! Tuli mallia Kikka (muistattehan sen videon, jossa mekon kaulus valui ja valui...) ja kauluskin lörpötti. Leikkasin sitten hihat irti ja leikkasin kainaloista pari senttiä pois siinä toivossa, että kaula-aukko tulisi säädyllisemmäksi. Kello oli niin paljon, että resorikanttausta en lähtenyt uusimaan ja siksi raglansaumojen yläreunat jäivät kaameaksi. Kuorrutukseksi susikakun päälle yritin korjata kauluksen lörpötystä framilonilla, jonka siinä vireystilassa kiristin samaan tapaan kuin rypyttäessä. Ja tadaa, kauluksesta tuli kiristävä ja muhkurainen. Onneksi tuli reissuun sakset mukaan niin hotellihuoneen sohvalla sain naksittua framiloniin noin miljoona aukileikkausta. 

No tällä mennään. Huomatkaa epätasainen helmakin... Sinänsä malli oli kiva eli ehkä ensi kesäksi toinen tällainen ja vahingoista viisastuneena...

3 kommenttia:

  1. Ihana yllätyspussi ja kaunis mekko.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Mietin lintusesta itselleni hupparia. Perhosenkin näkisin vetoketjuttomana hupparina, mutten tiedä, olisko liian hemppis mulle (ja sama vaaleanpunaisen kukan suhteen). Vihreästä kukkapeilistä haluan ehdottomasti pitkähihaisen kotipaidan! Mäykyn suhteen taas ei ole mitään ideoita...

    VastaaPoista
  3. Minusta kai tuosta tuli varsin kivan näköinen! :) Tuo perhostrikoo (jos se nyt on trikoota) suorastaan huutaa päästä kesäiseksi mekkoseksi aikuisen päälle. Ihana kuosi!

    VastaaPoista