perjantai 25. heinäkuuta 2014

Huh hellemekkoa

Rohkaistuin tilaamaan ensi kertaa hullunhalpoja kankaita Metsolan ystävämyynnistä. Joustofroteita kotiutui melkein kymmenen metriä ja keskimetrihinta jäi reippaasti alle kympin. Halvoissa kankaissa on omat etunsa kuten se, että niitä raatsii leikata vähän runsaammalla ja rohkeammalla otteella. Normaalisti leikkaan kankaat tosi nuukasti, mikä ei yleensä johda kuin tuttuihin ja tylsiin ratkaisuihin.

Nyt halusin uuden hihattoman hellemekon itselleni. Joka tyypin kaavakirjasta etsin vinkkejä mekkoihin ja törmäsin kellohelmahameen ohjeeseen. Vihreäkeltaisesta apilasta riitti hyvin puolikellohelmaan ja yläosan leikkasin vanhan topin mukaisena. Oli jännää laskea oikeita mittasuhteita. Jos olisi aikaa ja energiaa enemmän niin luulen, että kaavoittaminen olisi mun juttu. Mutta kun ei ole niin valmiilla mennään pääasiassa.

Ja tuommonen siitä tuli. Ihan kiva hellekolttu. Ensin näytti yöpaidalta, mutta etumukseen surautettu framilon korjasi tilanteen.

Niistä muista ysmykankaistakin olen ommellut jotain, mutta lapsia ei saa sovittamaan näillä helteillä pitkähihaisia joustofroteevaatteita...5 kommenttia:

 1. Hei,

  en tiedä muista, mutta minä en saa kuvia näkymään :( Eilen jo kävin kurkkimassa ja ajattelin, josko on miun koneessa vika, vaan vieläkään ei näy.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kun kerroit! Käytin ekaa kertaa bloggerin sovellusta tabletilla, varmaan joku asetus jossain päällä. Ei näy nimittäin mullakaan, kun selaimella katson.

  VastaaPoista
 3. No nyt näkyy ainakin mulla selaimessa. Jos joku viitsii niin kommentoikoon, näkyykö vai ei. Yritin näköjään aluksi lisätä kuvia ihan liian hankalasti ja ihmettelin, miten kukaan viitsii tabletilla blogata, jos on niin monimutkaista... Tätä se on, kun ekaksi on oppinut käyttämään tietokoneita niin, että kirjotti DOSsiin komentojonoja. Kai sitä jotenkin olettaa, että ohjelmien käyttö on nykypäivänäkin nörttien salatiedettä ja sitten yrittää tehdä kaikkea aivan liian vaikeasti.

  VastaaPoista
 4. Hienosti näkyy! Ja kiva mekko onkin :)

  Ja vähänkö olen kade noista Metsola-löydöistä! Aika kivaan hintaan sait kankaita :)

  VastaaPoista
 5. Taisin olla onnekas, kun sain takkuilevassa nettikaupassa tilaukseni läpi ja sain kaikki, mitä olin tilannutkin. :) Ensi viikolla on tulossa Pehemiältä supermegapossupussi ja sitä odotan innolla, kun ne kuosit ja määrät tulee ihan yllärinä.

  VastaaPoista