lauantai 12. marraskuuta 2011

Kaadetaan mehua lankaan

Värjäsimme käsityökerhossa lankoja KoolAid-mehujauheilla (näitä ohjeita käytimme: http://villakuu.blogspot.com/2009/06/kool-aid-varjays.html). Oli tosi koukuttavaa! Värjäsin 150 g luonnonvalkoista 7veljestä, jaoin sen viiteen pienempään vyyhtiin. Oranssinruskean värjäsin mikrossa (lääkeruiskulla mehua haluttuihin kohtiin) ja violetti-turkoosin kattilassa. Liukuvärjäys onnistui kattilassa kätevästi niin, että ekassa sessiossa uitin vain toisen pään (tai reilun puolet) vyyhdistä ja hetken päästä toisen pään toisessa värissä. Turkoosi väri on värikartan Berry Blue, violetti Grape, oranssi Orange ja ruskean sekoitin laittamalla Mandarin Tangerine:en vähän sinistä (ja/tai?) violettia. Värejä oli varattu hieman niukasti, joten valkoistakin jäi aika reilusti näkyviin (toisaalta ihan kiva tehokeino), seuraavalle kerralle varaan enemmän.



Pikasurauksena tein viidakkovelourpipon 2-vuotiaalle pienelle herralle. Vuoritin ruskealla bambujoustofroteella ja reunaan resori. Tuli aika kiva, voisi omillekin tehdä noita vuorillisia versioita niin kävisi kypärämyssyn kanssa vaikka näillä nollakeleilläkin.

Sitten vielä höpöelukoihin jatkoa. Apina tuli vanhoista t-paidoistani ja käärme vanhasta Marimekon tasaraidasta. Työnjälki tosi sinnepäin, mutta sehän näissä on ideakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti