lauantai 22. lokakuuta 2011

Paluu maailmaan

Tai ainakin käsityömaailmaan. Pikkuisia juttuja.
Olen säilönyt pari vuotta miehen hajonneita t-paitoja aikomuksena leikata niistä matonkudetta. Alunperin niistä piti syntyä kylppärin matto, mutta maton teinkin keväällä ryijytekniikkaa jäljitellen. Käsityökerhossa tehtiin muutama viikko sitten kulhoja matonkuteesta. Kulhoon on käytetty kaksi t-paitaa ja siitä tuli aina  hukassa olevien kaukosäätimien koti. Kaupan trikoo- tai ontelkuidusta olisi tullut tasaisempi lopputulos, mutta tällä on enemmän tunnearvoa. Käytin paidan hihoja lukuunottamatta hyödyksi, joten kuteeseen tuli käännösten kohdalle paksumpia kohtia jotka töröttävät valmiissa korissa vähän rumasti. No väliäkö sillä.7 veljeksen papukaija-sävyn lopusta tuli vielä pipo ja lapaset. Aiemman postauksen myssy piti tulla esikoiselle, mutta ei mahtunutkaan. Se meni kuopukselle ja esikoiselle tein uuden. Lapaset myös esikoiselle. Myssyt on olleet tykättyjä.

Pimeys yllätti ja talon heijastimet (yllätys yllätys) hukassa. Ompelin hätävararatkaisuksi muutaman. Ihan vain heijastinkangasta päällekkäin ja ommellen heijastimen ääriviivat ja puuvillalankaa väliin ripustusnaruksi. Ompelun jälkeen leikkasin ompeleen läheltä ja siinäpä se. Papukaijamyssyihin ompelin vielä neitien itse valitsemat kuviot heijastimiksi.

Paitatehdas pitäisi saada käyntiin. Ei vain jostain syystä saisi aikaiseksi.

2 kommenttia:

  1. Tuollaista koria olen itsekin suunnitellut tekeväni. Ajattelin leikata trikoota suikaleiksi ja sitten yhdistää niiden päät limittäin koneella ommellen. Sillä tavalla olen nyt tekemässä mattoa vanhoista lakanoista ja kude on aika kivan tasaista.

    VastaaPoista
  2. Sinun keinollasi kuteesta saisikin tasaista. Mä en viitsinyt vaan menin siitä, mistä aita on matalin - ja sen valitettavasti huomaa lopputuloksesta.

    VastaaPoista