perjantai 29. heinäkuuta 2011

Lomalaiskuutta

Kesä ja loma on tiennyt laiskuutta myös käsitöihin. Jotakin olen tehnyt, mutta valmista ei ole kovin paljoa tullut. Loma on kylläkin mennyt melkein täysin lasten kanssa eikä omaa aikaa ole ollut paljoa, joten sekin on sanellut. Plus se, ettei tytöt kestä tällä hetkellä ompelukoneen ääntä samassa kerroksessa kanssaan.

Jotain kuitenkin. Käytiin synttäreillä 4-vuotias poika sai kulkuneuvopaidan ja -pipon, 2-vuotias neiti sydänpaidan. Isompi paita kokoa 122cm ja kaava Stripey lehdestä Ottobre 1/2010. Tuolla kaavalla taidan tehdä esikoiselle seuraavat paidat. Pienempi paita on samaisen lehden Pinaatti, josta isonsin kokoa 92cm hieman. Pipon tein ihan mutulla ja hetkessä. Vaatteissa on tietenkin nimikoinnit valmiina - sellaisia ei kaupasta saa.

Hurautin itselleni Bohemian-tunikan Ottobre 5/2009:stä. Koko on 40, mutta hihansuukuminauhat oli mulle liian tiukat. Kuvakin on ihan kamala, kun kamera ei vain jotenkin suostu toimimaan kuten haluaisin. Saumatkin kinnaa, kun neulos oli jostain syystä sellaista, ettei neulat halunneet lävistää sitä kunnolla enkä huomannut asiaa kuin vasta valmiista paidasta. Noh, tuli nyt tuommoinen. On ollut helteillä ihanan viileä, Eurokankaan neulos on sopivan keinokuituinen - ja hinta 3,90 e/m, joten ei tullut kalliiksi.


Pari neuletakkia odottaisi kokoamista. Mutkun se on vaan niin hankalaa...

1 kommentti: